Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Άλλαξε πάλι το δρομολόγιο των προσφυγικών ροών

 Ο Έβρος άρχισε ξανά να χρησιμοποιείται ως πέρασμα προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα. Μόνο το τελευταίο 24ωρο έχουν περάσει το ποτάμι 214 άνθρωποι, ενώ οι τελευταίοι μπήκαν προχθες τα ξημερώματα με βάρκες, όπως μετέδωσε ο Alpha.
«Ο φράχτης καλύπτει μια απόσταση στα 12 χλμ που μπορεί να μην επιτρέψει εννοείται ότι από κει δεν περνάει τίποτα. Όσο όμως η στάθμη του ποταμού είναι χαμηλά και οι αποστάσεις από τη μια άκρη στην άλλη είναι πολύ μικρές, καταλαβαίνετε ότι ακόμα και με τα πόδια μπορεί κάποιος να κάνει τη διέλευση του ποταμού. Υπάρχουν βέβαια τα γνωστά με τους βαρκάρηδες από την απέναντι πλευρά της Τουρκιάς που κάνουν αυτά τα δρομολόγια», δήλωσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το κύμα των προσφύγων που πέρασε προχθες, ήταν το μεγαλύτερο των τελευταίων μηνών. Ενδεικτικό είναι ότι ενώ τον Αύγουστο μπήκαν συνολικά 330 πρόσφυγες και μετανάστες, μόνο προχθές μπήκαν 214.
Τέλος αστυνομικός δήλωσε στο Associated Press, υπό το καθεστώς ανωνυμίας, ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες εκμεταλλεύονται τη χαμηλή στάθμη των νερών του Εβρου αυτή τη στιγμή κοντά στην Ορεστιάδα, καθώς αναζητούν εναλλακτικές διαδρομές, με τα σύνορα να παραμένουν κλειστά.
πηγή: e-evros.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :