Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Κομοτηνή:Νέος Περιφερειάρχης ΑΜΘ ο Χρήστος Μέτιος

 Νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης είναι από σήμερα ο μέχρι χθες αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χρήστος Μέτιος.
Ο κ Μέτιος εξελέγη περιφερειάρχης στον 2ο γύρο με 20 ψήφους και με αντίπαλο τον νυν αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη.που έλαβε 16 ψήφους. Λίγο νωρίτερα είχαν παραιτηθεί της διαδικασίας οι άλλοι δυο αντιπεριφερειάρχες που διεκδικούσαν την θέση, ο αντιπεριφεριάρχης »Εβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος.
Η ειδική συνεδρίαση για την εκλογή περιφερειάρχη πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή 10 ημέρες μετά τον θάνατο του περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη και με υποψηφίους όλους τους αντιπεριφερειάρχες ΑΜΘ εκτός από τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη. Εντωμεταξύ ενδιαφέρον εκδήλωσε και ο νυν πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κώστας Αντωνιάδης που όμως αποσύρθηκε από νωρίς από την υποψηφιότητα του, όπως έπραξε το ίδιο και ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης.
Εξερχόμενοι της διαδικασίας όλοι οι υποψήφιοι έκαναν λόγο για την ενότητα της παράταξης της Περιφερειακή Αναγέννησης, όπως είχαν υποσχεθεί στον αείμνηστο περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη. Τέλος από την πλευρά του ο υποψήφιος Κώστας Ζαγναφέρης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κατέβηκε στην διαδικασία κόντρα στον κομματικό μηχανισμό και έκανε λόγω για “ανθρώπους εκτός Θράκης” που ήρθαν στην περιοχή και με τηλεφωνήματα προσπαθούσαν να επηρεάσουν τους περιφερειακούς συμβούλους.
Τέλος ο κ Μέτιος προέβει σε δηλώσεις :
Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους, που στήριξαν την υποψηφιότητά μου, και με επέλεξαν, για να υπηρετήσω εφεξής τα συμφέροντα της Περιφέρειάς μας, από τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ταυτόχρονα με τη χαρά, συναισθάνομαι το μέγεθος της ευθύνης που επωμίζομαι. Οδηγός μου θα είναι το έργο και το όραμα του αείμνηστου Περιφερειάρχη μας, Γεωργίου Παυλίδη.
Οι οικονομικές συγκυρίες είναι πολύ δύσκολες και οι ελλείψεις πόρων μεγάλες. Όμως, θα σταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι κοντά στους πολίτες και θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.
Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, η Διοίκηση θα λειτουργεί συνεκτικά, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται συλλογικά και κάθε Περιφερειακός Σύμβουλος θα έχει ρόλο ενεργό.
Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας, πως όλοι  θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να έρθουν καλύτερες μέρες για την Περιφέρειά μας.

πηγή  ert.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :