Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Πόθεν έσχες: πώς… πάει η σύζυγος από κλειδάριθμο;

 
Στις ουρές των μητρώων των εφοριών θα αναγκαστούν να στηθούν μέσα στις επόμενες 90 μέρες και, πάντως πριν τις 15 Ιανουαρίου δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες, των οποίων οι σύζυγοι είναι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες. Και τούτο για να παραλάβουν κλειδάριθμο  αν δεν έχουν ήδη ή έχουν χάσει τους κωδικούς τους,ώστε  να ενεργοποιήσουν τους προσωπικούς λογαριασμούς τους στο Taxisnet,
Σύμφωνα  το newmoney.gr, η υποβολή των δηλώσεων Πόθεν Έσχες γίνεται από φέτος μόνον μέσω διαδικτύου και της ιστοσελίδας pothen.gr, με την χρήση των προσωπικών κωδικών που έχουν για να κάνουν είσοδο στο Taxisnet.
Παρότι όμως το ηλεκτρονικό σύστημα άνοιξε και τυπικά πλέον από σήμερα, ουδείς προνόησε (από την άνοιξη ήδη που ανακοινώθηκε τι θα ισχύσει από φέτος) να ενημερώσει τους υπόχρεους ότι πρέπει και οι σύζυγοι των υποχρέων να έχουν δικούς τους κωδικούς για να μπουν στην εφαρμογή και να επικυρώσουν την δήλωση που καταθέτει κάθε υπόχρεος.
«Έκπληξη»
Όποιος επισκέπεται την εφαρμογή από σήμερα, διαβάζει ότι «στην περίπτωση που ζευγάρι έχει κοινούς κωδικούς Taxisnet, απαιτείται η απόκτηση διακριτών κωδικών taxisnet για την σύζυγο μέσω». Ακόμα και οταν επιχειρήσει να κάνει είσοδο με τους κωδικούς του ο υπόχρεους, ενημερώνεται ότι «πριν ξεκινήσει τη διαδικασία ηλεκτρονικής συμπλήρωσης των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) & Οικονομικών Συμφερόντων (ΔΟΣ), το υπόχρεο πρόσωπο καθώς και η/ο σύζυγος, θα πρέπει, να έχουν προσωπικούς κωδικούς στο σύστημα TAXISnet. Αν κάποια σύζυγος δεν έχει προσωπικούς κωδικούς TAXISnet (διακριτούς από αυτούς του συζύγου), θα πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία που προβλέπεται» για την έκδοση κωδικού.
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι όποια γυναίκα-σύζυγος (ή το αντίστοιχο μέλος σε ομόφυλα ζευγάρια) δεν έχει κωδικούς Taxisnet, επειδή κατά βάση από το νόμο υπόχρεος στην υποβολή των δηλώσεων φόρου εισδοήματος Ε1 είναι ο άνδρας-σύζυγος, θα πρέπει να μπει στην διαδικασία να υποβάλει αίτηση και να προσέλθει στην ΔΟΥ για να παραλάβει τον κλειδάριθμο που ταυτοποιεί το πρόσωπο που χρησιμοποιεί τους κωδικούς του.
Να σημειωθεί ότι έως και πέρυσι, ο ή η σύζυγος του υπόχρεου υποβολής δηλώσεως Πόθεν Έσχες συνυπέγραφε στο τέλος χειρόγραφα την δήλωση. Από φέτος πρέπει να μπει με ξεχωριστούς κωδικούς για να δώσει την τελική έγκριση, πριν την υποβολή της δήλωσης που συμπλήρωσε ο υπόχρεος.

πηγή: foroline.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :