Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Ερευνούσε και στην Δράμα κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας με λαθρανασκαφές

 


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε (93) τουλάχιστον περιπτώσεις λαθρανασκαφής, μεταφοράς και εμπορίας αρχαίων αντικειμένων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αχαΐα, Αττική, Θεσσαλονίκη, Πύργο, Αγρίνιο, Λάρισα, Ρόδο, Αίγιο, Λαμία, Τρίκαλα, Κόρινθο και Δράμα

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 26 άτομα και έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή ακόμη 14 ατόμων, στην πλειονότητά τους Έλληνες. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έχουν βρεθεί και κατασχεθεί πλήθος αποθηκευμένων αρχαιοτήτων, σε σπίτια, ακόμα και μέσα σε αυτοκίνητα ενώ το κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν και αλλοδαποί, λειτουργούσε με εξαιρετικά μεγάλη οργάνωση και διακριτούς ρόλους, καθώς άλλοι είχαν το ρόλο των εργατών στις ανασκαφές, άλλοι τον ρόλο των εκτιμητών και των μεσαζόντων και άλλοι τους πωλητές στους ενδιαφερόμενους, σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Περισσότερα στοιχεία θα γίνουν γνωστά (Τετάρτη 5/10/2016) σε ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί από τον Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

πηγή : dramania.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :