Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.: Δαπάνες, μετακίνησης και αποζημιώσεις για τους αποσπασμένους

 
Αριθμ.  Πρωτ. 51/2016                                                                                Θεσσαλονίκη, 30/09/2016
ΠΡΟΣ :
-      Ενώσεις -  Μέλη μας
Θέμα: « Δαπάνες, μετακίνησης και αποζημιώσεις για τους αποσπασμένους»
Διαπιστώσαμε σήμερα, μετά από πολλές αναφορές συναδέλφων, οι οποίοι δύναται να αποσπαστούν στη νησιωτική χώρα το επόμενο διάστημα, διαφοροποιήσεις στον τρόπο και τα ποσά χορήγησης χρημάτων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών από τις διαχειρίσεις τους.
Ειδικότερα ενημερώθηκαν αρκετοί  συνάδελφοί μας   από τις τοπικές τους διαχειρίσεις πως επειδή η σχετική νομοθεσία έχει αλλάξει, οι αντίστοιχες αποζημιώσεις θα είναι μειωμένες σε βαθμό  τέτοιο που το ποσό της δαπάνης καταλυμάτων προσδιοριζόταν στο ¼ από τη σημερινή (!) και όχι πάνω από 10 € ανά ημέρα. Προφανώς και θα ήταν αδύνατη μια τέτοια εφαρμογή καθώς κανένα κατάλυμα δεν θα χορηγούνταν στους αστυνομικούς στα νησιά ( αφού η ζήτηση των καταλυμάτων από πρόσφυγες, μετανάστες και υπαλλήλους  ΜΚΟ είναι μεγάλη ).
Η Ομοσπονδία έθεσε το ζήτημα στην Ηγεσία η οποία ανταποκρίθηκε και τελικώς μας ενημέρωσε πως η μετακίνηση του προσωπικού θα γίνει με το ισχύον έως σήμερα καθεστώς και όχι σύμφωνα με το Ν.4336/2015.
Επίσης ενημερωθήκαμε πως ήδη έχει προωθηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών σχέδιο Π.Δ. για την διευθέτηση των σχετικών ζητημάτων για το ένστολο προσωπικό και αυτό των ενόπλων δυνάμεων.  Παράλληλα, αναμένεται σχετική τροπολογία που να παρατείνει το διάστημα εφαρμογής του Ν. 4336/2015 για τους ένστολους έως ότου εφαρμοστεί το προωθημένο σχέδιο ΠΔ.


ΠΗΓΗ: posyfy.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :