Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Δημιουργία ιστοσελίδας της Γ. Γ.Πρόνοιας (για ΑμεΑ): Μια πρόταση που αξίζει να γίνει πράξη

 
Με πρωτοβουλία της Διαδικτυακής κοινότητας με ακτιβιστική δράση υπέρ των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ) και του εκπροσώπου της κ.Ανδρέα Μπαρδάκη, εστάλη επιστολή, στην Αναπληρώτρια Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Θεανώ Φωτίου, με ΘΕΜΑ: Πρόταση για δημιουργία ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Προνοιας (για ΑμεΑ).
Στην επιστολή επισημαίνεται  ότι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ από τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, για τα ΑμεΑ, στην οποία θα υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται οι συμπολίτες μας με αναπηρίες και οι υπηρεσίες Πρόνοιας των Δήμων της χώρας, είναι απόλυτα απαραίτητη διότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά προβλήματα που αποδεικνύουν ότι ακόμα δεν υπάρχει αποτελεσματική ενημέρωση για τα επιδόματα που δίδονται σε Άτομα με Αναπηρία, από την Πρόνοια.
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:
Προς: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
KAI ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Υπόψιν:
– Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κας Θεανώς Φωτίου
thfotiou@parliament.gr, anypkal@yeka.gr
– ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Υπόψη Γενικού Γενικού Διευθυντή & Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας
gdp@yeka.gr
– ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Α.Μ.Ε.Α.
Υπόψη Διευθυντή και Γραμματέα της Δ/νσης Προστασίας ΑμεΑ
amea@yeka.gr
ΘΕΜΑ: Πρόταση για δημιουργία ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Προνοιας (για ΑμεΑ)
Αξιότιμη κα Υπουργέ, αξιότιμοι κύριοι,
Ονομάζομαι Ανδρέας Μπαρδάκης και είμαι ιδρυτής και διαχειριστής διαδικτυακής κοινότητας με ακτιβιστική δράση υπέρ των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ) η οποία αριθμεί αρκετές χιλιάδες μέλη.
https://www.facebook.com/groups/1240016732679704/
Έχοντας λάβει υπόψη τα ερωτήματα και τις αναφορές που έχουμε από τα μέλη της ομάδας μας, καθώς επίσης τις εντελώς διαφορετικές πληροφορίες που παρέχουν οι Δήμοι (αρκετά συχνά, ακόμα και στις ιστοσελίδες που διαθέτουν), διαπιστώνουμε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά προβλήματα που αποδεικνύουν ότι ακόμα δεν υπάρχει αποτελεσματική ενημέρωση για τα επιδόματα που δίδονται σε Άτομα με Αναπηρία, από την Πρόνοια.
Επειδή σκοπός της ομάδας μας είναι να ενισχύσουμε κάθε προσπάθεια που γίνεται υπέρ της εξυπηρέτησης και των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, θεωρήσαμε σκόπιμο να σας κάνουμε την εξής πρόταση:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ από τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, για τα ΑμεΑ, στην οποία θα υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται οι συμπολίτες μας με αναπηρίες και οι υπηρεσίες Πρόνοιας των Δήμων της χώρας.
Στην ιστοσελίδα θα περιλαμβάνονται:
1. Όλο το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο, κωδικοποιημένο μετά τις πιο πρόσφατες διατάξεις που αφορούν όλα τα προνοιακά επιδόματα για ΑμεΑ (Νόμους, αποφάσεις, εγκυκλίους).
2. Σαφείς και ολοκληρωμένες πληροφορίες για τους δικαιούχους, με παραδείγματα:
Π.χ.: Σε ποιες ειδικές περιπτώσεις δικαιούνται ή όχι προνοιακό επίδομα οι άμεσα ασφαλισμένοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, συνταξιούχοι-τέκνα θανόντος, άνεργοι, υπερήλικες, δικαιούχοι άλλων επιδομάτων κ.λ.π.
3. Σε ποιες περιπτώσεις δικαιούνται ή όχι προνοιακό επίδομα οι οφειλέτες ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών ή ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο.
4. Περιγραφή της διαδικασίας αίτησης, των απαραίτητων δικαιολογητικών, των προθεσμιών, της διαδικασίας παραπομπής σε ΚΕ.Π.Α. για εξέταση από τις Υγειονομικές Επιτροπές, ποιοι δικαιούνται παραπεμπτικό κ.τ.λ.
5. Στοιχεία επικοινωνίας για παροχή πληροφοριών προς τους πολίτες.
Με αυτή την πρόταση, ευελπιστούμε ότι ίσως καταφέρουμε να προσθέσουμε κι εμείς ένα μικρό λίθο στη συνεισφορά για την υποστήριξη στην αναπηρία.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.
Με εκτίμηση,
Ανδρέας Μπαρδάκης
Δημιουργός και διαχειριστής της διαδικτυακής ομάδας ακτιβισμού υπέρ των δικαιωμάτων των ΑμεΑ «Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ»
Κοινοποίηση: 
– Πολιτικό Γραφείο της Ευρωβουλευτού κας Κωνσταντίνας Κούνεβα
– κα Κατερίνα Πολύζου, Δημοσιογράφος, στην ΕΡΤ Χανίων
– Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.)
© Ανδρέας Μπαρδάκης
(Ελεύθερο προς αναπαραγωγή/αναδημοσίευση)
Δημιουργός της διαδικτυακής ομάδας ακτιβισμού υπέρ των δικαιωμάτων των ΑμεΑ
«Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ»
πηγή: foroline.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :