Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

143.000 αυτοκίνητα στον αέρα από το κλείσιμο της Enterprise Insurance ;

 Η Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την Enterprise Insurance Company Plc:

"H Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Γιβραλτάρ (Gibraltar Financial Services Commission - GFSC) ενημέρωσε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι ο Προσωρινός Εκκαθαριστής της ασφαλιστικής εταιρίας Enterprise Insurance Company Plc κ. Frederick White υπέβαλε σήμερα την έκθεσή του ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Γιβραλτάρ, με την οποία επιβεβαιώνει την αφερεγγυότητά της. Κατόπιν αυτού, το Δικαστήριο του Γιβραλτάρ αποφάσισε να θέσει την εταιρία σε οριστική εκκαθάριση και διόρισε Εκκαθαριστή τον κ. White, ο οποίος θα ξεκινήσει αμέσως τη διαδικασία εκκαθάρισης υπό την εποπτεία της GFSC.
Η GFSC θα ενημερώνει το δικτυακό τόπο της για κάθε εξέλιξη που αφορά τη διαδικασία εκκαθάρισης της Enterprise.
Δείτε εδώ το σημερινό Δελτίο Τύπου της GFSC".

Ποιος πληρώνει τον λογαριασμό
Στο μεταξύ τα ερωτήματα για το πόσο θα κοστίσει το κλείσιμο αυτής της εταιρείας στον Έλληνα ασφαλισμένο εξακολουθεί να προβληματίζει την αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Enterprise είχε ελάχιστους πελάτες σε άλλες χώρες που δραστηριοποιούνταν (από μηδέν μέχρι 10.000 ασφαλισμένους στον κλάδο αυτοκινήτου) ενώ στην Ελλάδα είχε 143.000 αυτοκίνητα. Η ζημιά για το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων υπολογίζεται στα 28 εκατ. ευρώ. Πάντως Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης και Επικουρικό κεφάλαιο έχουν έρθει σε συνεννόηση με τους αντίστοιχους οργανισμούς άλλων χωρών και ζητούν την κάλυψη από τον αντίστοιχο εγγυητικό οργανισμό της Μεγάλης Βρετανίας.

πηγή nextdeal.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :