Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Αθώοι οι 12 αστυνομικοί που κατηγορήθηκαν για βασανισμό μεταναστών

 


Στο εδώλιο του Τριμελούς πλημμελειοδικείου Ροδόπης κάθισαν 12 αστυνομικοί ως υπόλογοι ποινικώς κολάσιμης συμπεριφοράς σε βάρος μεταναστών που είχαν στασιάσει πριν 4 χρόνια.
Οι 12 κατηγορούμενοι αστυνομικοί ήρθαν από τις υπηρεσίες τους όπου βρίσκονται σήμερα, δηλαδή από την Αθήνα, Καρδίτσα, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα και κάθισαν στο εδώλιο για να λογοδοτήσουν για την κατηγορία που τους απαγγέλθηκε.
Μάρτυρες στη δίκη κατέθεσαν οι αστυνομικοί διευθυντές Θράκης και άλλα στελέχη της ΕΛΑΣ, τα οποία είχαν χειριστεί όλη την υπόθεση της εξέγερσης και είχαν ιδία αντίληψη της κατάστασης, ενώ οι μηνυτές ήταν εξαφανισμένοι και δεν εμφανίστηκε ουδείς.
Το χρονικό
Το Νοέμβριο του 2012, ήταν πρωτόγνωρες οι εικόνες που έζησε η Κομοτηνή, βλέποντας πάνω από 800 εξεγερμένους μετανάστες από διάφορες χώρες που ήθελαν να προωθηθούν στην Ευρώπη και παρέμεναν στην Κομοτηνή, να καίνε ό,τι εύρισκαν μπροστά τους, όπως στρώματα, κλινοσκεπάσματα, να καταστρέφουν κρεβάτια, να απειλούν με αυτοσχέδιους λοστούς, να σπάνε τζάμια και ό,τι άλλο υπήρχε.
Κατέστρεψαν μια υλικοτεχνική υποδομή που έγινε προκειμένου τα υποδειγματικά κτίρια μιας Σχολής Αστυφυλάκων, να μπορούν φιλοξενήσουν σε μια έκτακτη περίοδο αυτούς τους ανθρώπους που ζητούσαν καταφύγιο στην Ευρώπη.
Παρ' όλη την εκρηκτική κατάσταση και τις μεγάλες ζημιές που σημειώθηκαν, το ελληνικό κράτος τις αποκατέστησε άμεσα και το προσωπικό που υπηρετούσε εκείνη την περίοδο, κατάφερε να μεταπείσει τους εξεγερμένους για να επιστρέψουν στους θαλάμους και να ηρεμήσουν. Κάποιοι από τους υποκινητές όμως δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια, αλλά, προχώρησαν σε καταγγελίες σε βάρος κάποιων αστυνομικών.
Οι αστυνομικοί υπηρετούσαν εκτάκτως ενισχύοντας την φύλαξη της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων, μετά την μετατροπή της σε κέντρο υποδοχής μεταναστών έζησαν τις στιγμές έντονων αντιδράσεων και εξέγερσής των 800 περίπου αλλοδαπών, λειτουργώντας ψύχραιμα κάτω από εντολές ανωτέρων τους, χωρίς να ...ανοίξει ρουθούνι, ωστόσο δέχθηκαν καταγγελίες που λίγο έλειψαν να τους κοστίσει την καριέρα τους.
Τελικά όλοι αθωώθηκαν κι έτσι έπαψε οριστικά η περιπέτειά τους.
Πηγή: Εφημερίδα ο Χρόνος

αναδημοσίευση από .e-evros.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :