Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας βρίσκονται οι στρατιωτικοί που αποστρατεύθηκαν μετά τις 12 Μαιου 2016

 Σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας βρίσκονται οι στρατιωτικοί που αποστρατεύθηκαν μετά τις 12 Μαιου 2016, καθόσον το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους(ΓΛΚ), δεν έχει προβεί ακόμη, στην
έκδοση της συνταξιοδοτικής πράξης, καθώς αναμένει την έκδοση διευκρινιστικής εντολής από το Υπουργείο Εργασίας- Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία θα καθορίζει, εάν η σύνταξη θα υπολογισθεί με τον ν. 4387/16 ή σύμφωνα, με τις διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, όπως αυτές ίσχυαν κατά τις 31.12.2014, και καταβάλλονται με τον περιορισμό των διατάξεων του άρθρου 13.β
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας eaasartas.blogspot.gr, η οποία επικοινώνησε με το καθ΄ύλην αρμόδιο τμήμα του ΥΠΕΘΑ,τους γνωστοποίησαν τα παρακάτω:
-Το Υπουργείο Εργασίας- Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, απαντώντας, στις προτάσεις του ΥΠΕΘΑ για την επίλυση του προβλήματος, ανέφερε πως, απορρίπτει την πρόταση για την αλλαγή της ημερομηνίας από 30-6-2016 στις 05-09-2016, καθόσον θεωρεί πως οι Στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν αντιμετωπισθεί ήδη ευνοϊκά με την παράταση που δόθηκε, μέχρι την 30-6-2016.
-Το ΥΠΕΘΑ επανήλθε στο θέμα, επιδιώκοντας η προτεινόμενη ημερομηνία που απορρίφθηκε, όχι μόνο να παραμείνει, αλλά να μεταφερθεί μέχρι την 31-12-2016.
-Ο υπολογισμός της σύνταξης, των συναδέλφων που αποστρατεύθηκαν και διαγράφηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι την 30 Ιουνίου 2016, θα γίνει με τον παλαιό νόμο και τέλος εκτιμούν πως σύντομα θα λάβει τέλος η οικονομική ασφυξία τους από το ΓΛΚ, το οποίο, δεν φέρει καμιά ευθύνη για την καθυστέρηση και δηλώνει πως είναι πανέτοιμο, να εκδώσει τις συνταξιοδοτικές πράξεις και να καταβάλει άμεσα τις συντάξεις .
eaasartas.blogspot.gr

αναδημοσίευση από espekm.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :