Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

POS και στα διόδια

 Oι εταιρείες διαχείρισης των σταθμών διοδίων, δεσμεύτηκαν στον Συνήγορο του Καταναλωτή πως θα εγκαταστήσουν σε κάθε σταθμό διοδίων ένα μηχάνημα αποδοχής καρτών (POS) για την καλύτερη εξυπηρέτηση των διερχομένων οχημάτων.
Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, έπειτα από σχετικά ερωτήματα και παράπονα που έλαβε από καταναλωτές, ειδικά από τουρίστες, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν ρευστά χρήματα παρά μόνο κάρτες, ήρθε σε επικοινωνία με τις παραχωρησιούχες εταιρείες εκμετάλλευσης των τερματικών σταθμών διοδίων, με σκοπό την τοποθέτηση POS σε κάθε σταθμό.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή πρότεινε στους εκπροσώπους των εταιρειών να τοποθετηθεί τουλάχιστον μία καμπίνα σε κάθε σταθμό διοδίων, με σκοπό την εξυπηρέτηση των διερχομένων οχημάτων, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να επιλέξουν αυτοί τον τρόπο πληρωμής του τέλους.

Η ανταπόκριση των εταιρειών ήταν θετική στην πρόταση του Συνήγορου, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέξουν οι ίδιοι αν θα πληρώνουν με μετρητά ή κάρτα και δεσμεύτηκαν πως θα πράξουν τα δέοντα. Εξάλλου μη λησμονούμε πως στις υπόλοιπες χώρες, κράτη-μέλη της Ε.Ε. η ύπαρξη POS στους σταθμούς διοδίων είναι υποχρεωτική.


Πηγή: autotriti.gr


Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :