Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Δράμα: Το Υπουργείο Εσωτερικών ανέλαβε τη δημιουργία Νέας Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων στη ΒΙ.ΠΕ.

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης / Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ανταποκρινόμενη στη συλλογική προσπάθεια που είχε θέσει ως στόχο η κυβέρνηση στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής, δημιούργησαν τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων, με τη δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου προσωρινής φύλαξης στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας.
Η Π.Ε. Δράμας, συνδράμοντας με κάθε δυνατό τρόπο προς την κατεύθυνση αυτή, κυρίως με ίδιους οικονομικούς πόρους και το στελεχιακό δυναμικό της, έκανε κάτω από αντίξοες συνθήκες μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να μπορέσει να διατηρήσει αυτά τα υψηλά στάνταρ που είχαν τεθεί εξαρχής στην Δράμα.
Σήμερα, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, η Π.Ε. Δράμας χωρίς την οικονομική υποστήριξη του κράτους και με την έλλειψη ιδίων κονδυλίων δεν είναι πλέον σε θέση να εξασφαλίσει όλα όσα είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση των προσφύγων.
Για τους ανωτέρω λόγους, το Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε και έλαβε στην δικαιοδοσία του την εν λόγω υπ' αριθμ. 3 διώροφη αποθήκη συνολικού εμβαδού 6.200τ.μ. στην ΒΙ.ΠΕ. Δράμας, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία Νέας Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων.
Συνεπώς, η ΠΑΜΘ / ΠΕ Δράμας δε έχει πλέον ουδεμία αρμοδιότητα αναφορικά με τη λειτουργία του Κέντρου Φύλαξης.
πηγή: dramania.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :