Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Ε.Α.Α.Μ.Θ. Ανοιχτή επιστολή της Ένωσης με διαπιστώσεις επί του νέου Βαθμολογίου Αξιωματικών

 


                                                                                                                  Κομοτηνή, 05 -09-2016
ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΕΝΩΣΗΣ  ΠΡΟΣ   ΤΟ  Δ.Σ.  ΤΗΣ   Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ & ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ
ΘΕΜΑ: «ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ – ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ Π.Δ. 81/2016 συνδυαστικά των προβληματισμών του Προέδρου της Π.ΕΝ.Α.Α.»
κκ. Πρόεδρε,
Μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
κκ. Πρόεδροι και Γεν. Γραμματείς των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων,

Ενόψει της προγραμματισμένης σύγκλησης του διευρυμένου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας στην Θεσ/νικη την προσεχή Πέμπτη 08-09-2016 και περαιτέρω συζήτησης επί του Π.Δ 81/2016, σας αποστέλλουμε συνημμένα ΓΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΟΛΩΝ της από 13-12-2014 έγγραφης επιστολής-διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, (7) επτά Πρωτοβαθμίων Ενώσεων Αξ/κων της ΠΟΑΞΙΑ, για το συγκεκριμένο ζήτημα-πρόβλημα ΜΗ θεμελίωσης ασφαλιστικού χρόνου για την πλειοψηφία των Αξ/κων που κινδυνεύουν να αποστρατεύουν με συντάξεις φιλοδωρήματος.
Περαιτέρω θυμίζουμε ότι η αλλαγή του Βαθμολογίου, που απασχόλησε την Ομοσπονδία μας γενικά την τελευταία πενταετία, αλλά και πιο ειδικά από την σύσταση Επιτροπής στο Α.Ε.Α το Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι και σήμερα, υπέβαλαν προτάσεις οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της ΠΟΑΞΙΑ, με αποτέλεσμα (έτος 2014) όπως αυτές κοινοποιήθηκαν στον Πρόεδρο της Ένωσης μας, Γ΄ Αντιπρόεδρο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α και τότε μέλος της Επιτροπής (ως εκπροσώπου της ΠΟΑΞΙΑ):
(8) Ενώσεις - Πρόταση: ΑΥΞΗΣΗ ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΒΑΘΜΟ
(1) Ένωση (Παγκρήτια) - Πρόταση: Να μην αλλάξει το ισχύον βαθμολόγιο Π.Δ. 24/97
(3) Ενώσεις - Ουδέτερες, δεν απέστειλαν προτάσεις για το ζήτημα
Περαιτέρω, με απόφαση 14-1 εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΠΟΑΞΙΑ, το περασμένο διάστημα (άνοιξη 2016), η αύξηση των ετών στους βαθμούς, σύμφωνα με τους πίνακες που εκτυπώθηκαν και διανεμήθηκαν και μάλιστα σε πολύ πιο ήπια μορφή απ το αντίστοιχο βαθμολόγιο του Στρατού (Ένοπλες δυνάμεις).
1. Σε σχέση με αναφερόμενα στην Εισήγηση του αγαπητού συναδέλφου και συναγωνιστή του Οργανωτικού Γραμματέα και Προέδρου της Παγκρήτιας κ.ΚΑΡΑΚΟΥΔΗ Στυλ. θα πρέπει να επισημάνουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας, οτι στα σενάρια του αποτυπώνεται το ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ χειρότερο δυνατόν σενάριο μπλοκαρίσματος επετηρίδας των Αξ/κων ΚΑΙ ΟΧΙ μια μέση ενδιάμεση πιθανή κατάσταση.
2. Για το ενδεχόμενο χλιαρών κρίσεων στους Ανώτατους Αξ/κους και Αστυν.Δ/ντες με λιγοστές αποστρατείες τα τελευταία έτη ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ (όπως εμμέσως νοείται) το ολίγων ημερών Π.Δ 81/2016 αλλά αυτοί που αποφασίζουν και συγκροτούν τα Συμβούλια Κρίσεων. Οι «χλιαρές» μηδαμινές κρίσεις ευθύνονται για τη στασιμότητα της επετηρίδας των Αξιωματικών και οχι το πρόσφατο Π.Δ. που ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΣΕ ΚΑΝ ΣΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ, [άρα δεν ευθύνεται για την μη προαγωγή ολόκληρης της τάξης 2009 σε Αστυν.Β΄] αλλά και πιθανόν δεν θα δύναται σε πολλές περιπτώσεις να έχει νόημα εφαρμογής, καθόσον το κώλυμα θα είναι χρονικά μεγαλύτερο από την έλλειψη οργανικών θέσεων λόγω μικρής ροής μεταβολής επετηρίδας (χλιαρές κρίσεις) και όχι από την αύξηση των ετών στον κατεχόμενο βαθμό (προϋποθέσεις του νέου Π.Δ.).
3. Στο Π.Δ 81/2016 μπορεί κάποιος να καταλογίσει ευθύνες, ΜΟΝΟ αν τα ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΟΡΙΖΟΜΕΝΑ χρόνια του δημιουργούν πρόβλημα ηλικίας η πρόβλημα μη προαγωγής του σε ανώτατους βαθμούς. Οποίος πρόσθετος χρόνος δημιουργείται στο βαθμό του, ευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η μικρή ΡΟΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΩΝ ΕΚΡΟΩΝ, παράγοντας που ως ποσόστωση σήμερα δεν προβλέπεται θεσμικά με τον προσδιορισμό τυχόν ελάχιστου αριθμού εκροών Αξ/κων ανά έτος κρίσης.
Θεωρούμε λοιπόν ως Ένωση Αξ/κων Α.Μ.Θ ότι το πρόβλημα της ΜΗ δυνατότητας θεμελίωσης ασφαλιστικών ετών, μερικώς επιλύθηκε από το ΠΔ 81/2016, αίτημα για το οποίο το Συνδικαλιστικό μας κίνημα υποστήριξε πλειοψηφικά (αν όχι ομόφωνα) αλλά σε κάθε περίπτωση συνδυαστικά με το βαθμολόγιο, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ κ.ΚΑΡΑΚΟΥΔΗ, για την ομαλοποίηση (εξέλιξη) της επετηρίδας πρέπει να κινηθούμε ως κίνημα το επόμενο διάστημα στον θεσμικό προσδιορισμό ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ η ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ των εκροών που να δεσμεύει τη Διοίκηση κατά τις ετήσιες κρίσεις.
ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΑΝ ΕΞΟΜΑΛΥΝΘΕΙ Η ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΡΟΗ ΕΚΡΟΩΝ ΣΤΙΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ - ΑΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ- ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ Π.Δ 81/2016 ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΑ ΟΡΙΖΟΜΕΝΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ.

Καταληκτικά, συμφωνούμε μερικώς με την Παγκρήτια Ένωση και θεωρούμε ότι το "θεσμικό φάρμακο" του Π.Δ 81/2016 θα λειτουργήσει θετικά και ομαλά προς το γενικό συμφέρον όλων δεδομένων των τελευταίων πολύ δυσμενών ασφαλιστικών διατάξεων (ασφαλιστικό ενστόλων 2016), πλην όμως ο συνδυασμός του με τον αστάθμητο παράγοντα που ονομάζεται ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΡΟΗ ΚΡΙΣΕΩΝ-ΕΚΡΟΩΝ, δύναται να δημιουργήσει παρενέργειες για Αξ/κους με 8 ή περισσότερα χρόνια στον Σώμα πριν την ένταξη τους στην ΣΑΕΑ [ήτοι αδυναμία κρίσης σε ανώτατο Αξ/κο], κάτι το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε προς δίκαιη και ισόρροπη μεταχείριση των μελών αυτών.

ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛ.ΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ       

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :