Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Βαθμολόγιο-επιστολή (7) Ενώσεων στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης

 κκ.Προεδρε,
Μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
κκ.Πρόεδροι και Γεν.Γραμματείς των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων,
ενόψει της προγραμματισμένης σύγκλησης του διευρυμένου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας στην Θεσ/νικη την προσεχή Πέμπτη 08-09-2016 και περαιτέρω συζήτησης επι του Π.Δ 81/2016, σας αποστελλουμε συνημμενα ΓΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΟΛΩΝ της από 13-12-2014 έγγραφης επιστολής-διαμαρτυρίας προς τον κκ.Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, (7) επτά Πρωτοβαθμίων Ενώσεων Αξ/κων της ΠΟΑΞΙΑ, για το συγκεκριμένο ζήτημα-πρόβλημα ΜΗ θεμελίωσης ασφαλιστικού χρόνου για την πλειοψηφία των Αξ/κων που κινδυνευουν να αποστρατευτούν με συντάξεις φιλοδωρήματος.
Περαιτέρω θυμίζουμε οτι η αλλαγή του Βαθμολογίου, που απασχόλησε την Ομοσπονδία μας γενικά την τελευταία πεντατία, αλλά και πιο ειδικά απο την σύσταση Επιτροπής στο ΑΕΑ το Σεπτέβριο του 2014 μέχρι και σήμερα, υπέβαλαν προτάσεις οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της ΠΟΑΞΙΑ, με αποτέλεσμα (έτος 2014) όπως αυτές κοινοποιήθηκαν στον Πρόεδρο της Ενωσης μας, Γ΄ Αντιπρόεδρο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α και τότε μέλος της Επιτροπής (ως εκπροσώπου της ΠΟΑΞΙΑ): 
(8) Ενωσεις - Πρόταση: ΑΥΞΗΣΗ ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΒΑΘΜΟ
(1) Ενωση (Παγκρήτια)- Πρόταση: Να μην αλλάξει το ισχύον βαθμολόγιο ΠΔ 24/97
(3) Ενώσεις-Ουδετερες, δεν απέστειλαν προτάσεις για το ζήτημα
Περαιτέρω, με απόφαση 14-1 εγκρίθηκε απο το Δ.Σ. της ΠΟΑΞΙΑ, το περασμένο διάστημα (άνοιξη 2016), η αυξηση των ετών στους βαθμούς, σύμφωνα με τους πίνακες που εκτυπώθηκαν και διανεμήθηκαν και μάλιστα σε πολύ πιο ήπια μορφή απ το αντίστοιχο βαθμολόγιο του Στρατού (Ενοπλες δυνάμεις).
1.Σε σχέση με αναφερόμενα στην Εισήγηση του αγαπητού συναδελφου και συναγωνιστή του Οργανωτικού Γραμματέα και Προέδρου της Παγκρήτιας κ.ΚΑΡΑΚΟΥΔΗ Στυλ. θα πρεπεί να επισημάνουμε για την αποκατασταση της αλήθειας, οτι στα σεναρια του αποτυπώνεται το ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ χειρότερο δυνατον σεναριο μπλοκαρισματος επετηρίδας των Αξκων ΚΑΙ ΟΧΙ μια μέση ενδιαμεση πιθανή κατασταση.
2.Για το ενδεχομενο χλιαρών κρίσεων στους Ανωτατους Αξ/κους και Αστυν.Δ/ντες με λιγοστες αποστρατείες τα τελευταία έτη ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ (όπως εμμέσως νοείται) το ολιγον ημερών Π.Δ 81/2016 αλλά αυτοί που αποφασίζουν και συγκροτούν τα Συμβούλια Κρίσεων. Οι χλιαρες μηδαμινες κρίσεις ευθυνονται για τη στασιμότητα της επετηρίδας των Αξιωματικών και οχι το πρόσφατο Π.Δ. που ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΣΕ ΚΑΝ ΣΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ, [αρα δεν ευθυνεται για την μη προαγωγή ολοκληρης της τάξης 2009 σε Αστυν.Β΄] αλλά και πιθανόν δεν θα δύναται σε πολλές περιπτώσεις να έχει νόημα εφαρμογής, καθόσον το κώλυμα θα είναι χρονικά μεγαλύτερο απο την ελλειψη οργανικών θέσεων λόγω μικρης ροής μεταβολής επετηρίδας (χλιαρες κρίσεις) και οχι απο τον περιορισμό των ετών στον κατεχόμενο βαθμό (προυπόθεσεις του Π.Δ.).
3.Στο Π.Δ 81/2016 μπορεί κάποιος να καταλογίσει ευθύνες, ΜΟΝΟ αν τα ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΟΡΙΖΟΜΕΝΑ χρόνια του δημιουργούν πρόβλημα ηλικίας η πρόβλημα μη προαγωγής του σε ανωτατους βαθμούς. Οποιος πρόσθετος χρόνος δημιουργείται στο βαθμό του, ευθυνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η μικρή ΡΟΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΩΝ ΕΚΡΟΩΝ, παραγοντας που ως ποσόστωση σήμερα δεν προβλέπεται θεσμικά με τον προσδιορισμό τυχόν ελάχιστου αριθμού εκροών Αξ/κων ανα έτος κρίσης.
Θεωρούμε λοιπόν ως Ενωση Αξ/κων Α.Μ.Θ. οτι το πρόβλημα της ΜΗ δυνάτότητας θεμελιωσης ασφαλιστικών ετών, μερικώς επιλήθηκε απο το ΠΔ 81/2016, αίτημα για το οποίο το Συνδικαλιστικό μας κίνημα υποστηριξε πλειοψηφικά (αν οχι ομοφωνα) αλλά σε κάθε περίπτωση συνδυαστικά με το βαθμολόγιο, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ κ.ΚΑΡΑΚΟΥΔΗ, για την ομαλοποίηση (εξέλιξη) της επετηρίδας πρέπει να κινηθούμε ως κίνημα το επόμενο διαστημα στον θεσμικό προσδιορισμό ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ η ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ των εκροών που να δεσμευει τη Διοικηση κατα τις ετήσιες κρίσεις.
ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΑΝ ΕΞΟΜΑΛΥΝΘΕΙ Η ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΡΟΗ ΕΚΡΟΩΝ ΣΤΙΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ - ΑΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ- ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ Π.Δ 81/2016 ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΑ ΟΡΙΖΟΜΕΝΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ.

Καταληκτικά, συμφωνούμε μερικώς με την Παγκρήτια ενωση και θεωρούμε οτι το "θεσμικό φάρμακο" του Π.Δ 81/2016 θα λειτουργήσει θετικά και ομαλα προς το γενικό συμφερον όλων δεδομένων των τελευταίων πολύ δυσμενων ασφαλιστικών διατάξεων (ασφαλιστικό ενστόλων 2016), πλην όμως ο συνδυασμός του με τον αστάθμητο παραγοντα που ονομαζεται ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΡΟΗ ΚΡΙΣΕΩΝ-ΕΚΡΟΩΝ, δυναται να δημιουργήσει παρενέργειες για Αξ/κους με 8 ή περισσότερα χρόνια στον Σώμα πριν την ένταξη τους στην ΣΑΕΑ [ητοι αδυναμία κρίσης σε ανωτατο αξκο], κατι το οποίο θα πρεπει να αντιμετωπισουμε προς δικαιη και ισορροπη μεταχειριση των μελών αυτών.
ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛ.ΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ      Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :