Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Στο 63% η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Αστυνομία στην χώρα μας

 
Πόσο εμπιστεύεστε την αστυνομία; Αυτό το ερώτημα επιχειρήθηκε να απαντηθεί σε μελέτη που συγκέντρωσε στοιχεία από διάφορες σχετικές έρευνες στην Ευρώπη και παρουσίασε την εικόνα που οι Ευρωπαίοι έχουν για τις αστυνομικές τους δυνάμεις.
Σύμφωνα με τη μελέτη, την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι Φινλανδοί οι οποίοι δηλώνουν ότι εμπιστεύονται την αστυνομία της χώρας τους σε ποσοστό 94% και ακολουθούν οι Δανοί (91%), οι Νορβηγοί (87%), οι Ελβετοί (επίσης 87%) και οι Σουηδοί (84%).
Στην Γαλλία, μια χώρα που η αστυνομία έχει δεχθεί κριτική τόσο για το πώς αντιμετωπίζει την τρομοκρατία όσο και για τα επεισόδια μεταξύ CRS και διαδηλωτών, το ποσοστό εμπιστοσύνης στην αστυνομία ανέρχεται στο 81%, στη γειτονική Ιταλία στο 65% και στην Ελλάδα στο 63%.
Αντιθέτως, πιο χαμηλή εκτίμηση στην αστυνομία φαίνεται ότι έχουν οι κάτοικοι των πρώην ανατολικών χωρών: το χαμηλότερο ποσοστό της μελέτης καταγράφεται στη Λευκορωσία (24,6%) ενώ χαμηλά ποσοστά εμπιστοσύνης προς τις δυνάμης της τάξεων εντοπίζονται και στη Σερβία (47%), τη Βουλγαρία (39%), τη Ρουμανία (50%) και την Πολωνία (50%)


πηγή : politikanet.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :