Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

«Πράσινο φως» για την πρόσβαση σε φακέλους πολιτικών φρονημάτων

 


Το «πράσινο φως  για την πρόσβαση στους ατομικούς  φακέλους πολιτικών φρονημάτων που διατηρούνται στο Υπουργείο Εσωτερικών άναψε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τα πρόσωπα εκείνα που διαδραμάτισαν  ιδιαίτερο ρόλο στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες του τόπου και ενεπλάκησαν σε σημαντικές δίκες που απασχόλησαν την κοινή γνώμη από το 1945 έως τη μεταπολίτευση (1974).
Η εν λόγω γνωμοδότηση της Αρχής προκλήθηκε με αφορμή την αναμενόμενη έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης για το ζήτημα της δυνατότητας πρόσβασης των πολιτών στους περίπου 2.500 ατομικούς φακέλους πολιτικών φρονημάτων που διατηρούνται στο υπουργείο Εσωτερικών.
Ωστόσο, για λόγους όπως εθνικής ασφάλειας, η Αρχή απέκλεισε την ολική ή μερική πρόσβαση στους ατομικούς φακέλους πολιτικών φρονημάτων.
Τέλος, ως προς την πρόσβαση τρίτων (ιστορικών ερευνητών, δημοσιογράφων, κ.λπ.) στους ατομικούς φακέλους πολιτικών φρονημάτων προσώπων τα οποία είναι εν ζωή, αποφάνθηκε ότι απαιτείται προηγουμένως η χορήγηση σχετικής άδειας της Αρχής.
πηγή: eparxies.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :