Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Αύξηση του κονδυλίου των νυχτερινών και κατάργηση του πλαφόν των 488 ωρών νυχτερινής εργασίας ανά έτος

 Αν και δεν έχουμε φτάσει καν στα μισά του έτους παρατηρείται μεγάλη χρησιμοποίηση αστυνομικών δυνάμεων σε νυχτερινές βάρδιες στις

περισσότερες Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας και ειδικά σε αυτές που υπάρχουν πρόσφυγες.
Λογικό βέβαια, όταν η Αστυνομία είναι αυτή η οποία έχει αναλάβει στο μεγαλύτερο βαθμό το προσφυγικό ζήτημα, η επίλυση του οποίου δεν διαφαίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αποτέλεσμα αυτού πολλοί συνάδελφοι μηνιαίως να ξεπερνούν τις 48 ώρες νυχτερινής εργασίας τις οποίες βέβαια δεν πληρώνονται, ενώ είναι δεδομένο ότι μεγάλο ποσοστό των Αστυνομικών θα συμπληρώσουν το πλαφόν των 488 ωρών πολύ πιο σύντομα από το τέλος του έτουςμε αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται για εκτέλεση νυχτερινής υπηρεσίας τους τελευταίους δύο μήνες χωρίς να δικαιούνται την νυχτερινή αποζημίωση.
Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο  ότι στις περιοχές που έχουν δημιουργηθεί hotspots ή έχουν δημιουργηθεί υπαίθριοι καταυλισμοί προσφύγων απασχολούνται καθημερινά εκατοντάδες συνάδελφοι ανά βάρδια ενώ οι υπηρεσίες από τις οποίες έχουν αποσπαστεί αστυνομικοί για την ενίσχυση των νησιών, της Ειδομένης, της Θεσσαλονίκης, του Έβρου δυσλειτουργούν με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να χρησιμοποιούνται σε περισσότερες νυχτερινές βάρδιες έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών στο μέτρο του δυνατού.
Καλούμε την Ομοσπονδία μας να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αυξηθεί άμεσα το κονδύλι των νυχτερινών ωρών καθώς 
επίσης και να αρθεί το πλαφόν των 48 ωρών μηνιαίως και των 480 ωρών νυχτερινής εργασίας ανά έτος.
Ο καιρός περνάει και είναι δεδομένο ότι πιο σύντομα από ποτέ θα έρθει η στιγμή που θα μας ενημερώνουν για αδυναμία καταβολής των νυχτερινών ωρών λόγω έλλειψης κονδυλίων.
Δεν θα πρέπει να περιμένουμε πάλι τελευταία στιγμή και να τρέχουμε από πόρτα σε πόρτα ως επαίτες για την καταβολή των νόμιμων δεδουλευμένων μας.

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :