Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Tροποποιήθηκε η απόφαση του τόπου πραγματοποίησης του σεμιναρίου επιμόρφωσης Αρχιφυλάκων

 

Έντονη δυσφορία, δυσάρεστη έκπληξη καθώς και πολλαπλά παράπονα προκάλεσε σε σημαντικό αριθμό νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων, στα μέλη μας και την τοπική κοινωνία της Κομοτηνής, η είδηση ότι τροποποιήθηκε η απόφαση του τόπου πραγματοποίησης του σεμιναρίου επιμόρφωσης Αρχιφυλάκων από την έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων, στην Σ.Μ.Ε.Β.Ε στη Βέροια.
      Μάλιστα, όταν αυτή η αρνητικότατη για το τόπο μας εξέλιξη και το γεγονός ότι εξολοκλήρου στηρίχθηκε σε μια απλή αναφορά άλλης Συνδικαλιστικής, συναγωνίστριας κατά τα άλλα, Ένωσης των Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης,  μας γεμίζει θλίψη.
       Και αυτό για δύο σημαντικούς λόγους. Πρώτον γιατί υιοθετήθηκε δογματικά, αβασάνιστα και άκριτα το περιεχόμενο και η επιχειρηματολογία από την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Αρχηγείου μας, χωρίς καν να διασταυρωθεί η αλήθεια των ισχυρισμών και δεύτερον γιατί το περιεχόμενό της, δεν αποτυπώνει την ακριβή πραγματικότητα, μεταφέροντας λανθασμένα στοιχεία για «την λειτουργικότητα, την ποιότητα διαμονής, την στέγαση των μετεκπαιδευομένων συναδέλφων», αλλά και δυσμενή εικόνα μιας «εγκαταλελειμμένης» Σχολής Αστυφυλάκων, την οποία δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αποδεχτούμε.
        Για λόγους ηθικής τάξης οφείλουμε εκ του θεσμικού μας ρόλου να υπερασπιστούμε τη λειτουργία της Σχολής μας, αλλά κυρίως να επαναφέρουμε την αλήθεια στη σωστή της θέση, δηλώνοντας ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου σεμιναρίου Αρχιφυλάκων στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής αποτελεί μακράν την καλύτερη επιλογή για τους παρακάτω ουσιαστικούς και βάσιμους λόγους: 
·              Η Σχολή Αστυφυλακων/Τ.Δ.Α Κομοτηνής παρέχει υψηλού επιπέδου, ποιοτική εκπαίδευση διαθέτοντας χρόνια διδακτική εμπειρία, πράγμα που συμβαίνει και με την εκπαίδευση του «αστυνομικού φυτωρίου μας», των Δοκίμων Αστυφυλάκων.
·              Οι πρότυπες εγκαταστάσεις κάθε άλλο από εγκαταλελειμμένες είναι, από τις καλύτερες και πιο σύγχρονες καθόσον η αγάπη και ο διαρκής ζήλος του υπηρετούντος εκεί προσωπικού, δεν αφήνει περιθώρια για ελλείψεις ή ψεγάδια.
·              Το αντίστοιχο σεμινάριο επιμόρφωσης Αρχ/κων διεξάγεται απροβλημάτιστα στην Αμυγδαλέζα (Θρακομακεδώνες), στην Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, όπου επίσης πλησίον συνυπάρχει αρμονικά αντίστοιχο με την Κομοτηνή, Κέντρο Φύλαξης Αλλοδαπών.
·              Ο χώρος διαμονής και φοίτησης των Αρχ/κων στη Κομοτηνή είναι ο ίδιος πράγμα που σημαίνει αφενός καμία απολύτως ταλαιπωρία μετακίνησης για τους μετεκπαιδευομένους, αφετέρου μηδενικά έξοδα μετακίνησης σε βάρος του δημοσίου, αλλά ούτε σπατάλη δυνάμεων με την διάθεση καθημερινών οδηγών υπηρεσιακού λεωφορείου για το υπολογίσιμο δρομολόγιο Νάουσα-Βέροια. Από την άλλη η ταλαιπωρία της Σ.Μ.Ε.Β.Ε. λόγω παντελούς έλλειψης εγκαταστάσεων διαμονής, μόνο προβλήματα μπορεί να επιφέρει, με πάντοτε υπαρκτό τον όποιο κίνδυνο ενέχει η κατάσταση του οδοστρώματος στις περιοχές εκεί, τις πρωινές ώρες, λόγω συνήθων δυσμενών καιρικών συνθηκών, τακτικής χιονόπτωσης που ενδείκνυται μονάχα για την εύρυθμη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου της Περιοχής!
·              Από την άλλη, με την τελευταία απόφαση, που πρέπει να τροποποιηθεί εκ νέου για το καλό όλων και την απόδοση δικαιοσύνης, δημιουργήθηκαν άνισες συνθήκες δύο μέτρων και δύο σταθμών μεταξύ του Τ.Δ.Α Κομοτηνής και της ΣΜΕΒΕ, στην οποία πέραν των δύο (2) Τμημάτων που ήδη φιλοξενεί, το ΤΕΜΑ και το ΤΕΜΕΣ,  θα καρπωθεί και τη λειτουργία του σεμιναρίου Αρχ/κων, την ίδια στιγμή που η Σχολή Αστυφυλάκων/ΤΔΑ Κομοτηνής δεν έχει καμία εκπαιδευτική δραστηριότητα αυτό το διάστημα, μετά και την αποφοίτηση των νέο-εξερχομένων Αστυφυλάκων και θα μπορούσε να διαθέσει όλο της το έμψυχο δυναμικό, στο σκοπό της επιτυχούς πραγματοποίησης του.  
·              Οι καθηγητές και το διδακτικό προσωπικό της Σχολών της Κομοτηνής είναι πανθομολογούμενα έγκριτοι, άριστοι και πλήρως καταρτισμένοι, προερχόμενοι μετά από επιλογή των καλυτέρων καθηγητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που εκτός των άλλων πλεονεκτημάτων, εργάζονται στη Κομοτηνή και δεν απαιτείται δαπανηρή για το δημόσιο μεταφορά τους (αγορά πετρελαίου-βενζίνης, φυσιολογική φθορά οχημάτων κλπ) από τη Θεσσαλονίκη στη Βέροια και τανάπαλιν, όπως θα συμβαίνει με τη περίπτωση της πραγματοποίησης του σεμιναρίου στη Σ.Μ.Ε.Β.Ε.
·              Το ίδιο ισχύει και με το αστυνομικό διδακτικό προσωπικό που υπάρχει στην Κομοτηνή, έδρα της Γενικής και της Διοικητικής Περιφέρειας, που δεν θα απαιτείται κόστος για τη μεταφορά από τη Θεσ/νική, με τις γνωστές καθυστερήσεις αφίξεων καθηγητών, λόγω πρωινής αυξημένης κίνησης οχημάτων και μποτιλιαρίσματος, με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμες διδακτικές ώρες για τον μετεκπαιδευμένο, όπως θα συμβαίνει με τη περίπτωση της πραγματοποίησης του σεμιναρίου στη Σ.Μ.Ε.Β.Ε.
·              Δεν χρειάζεται καν να αναφερθούμε στο γεγονός ότι στη Κομοτηνή, ο μετεκπαιδευόμενος θα διανύσει πιο ευχάριστα το χρόνο που θα λείπει από την Υπηρεσία του καθόσον η πόλη διαθέτει πληθώρα επιλογών, πράγμα που έχει εξαχθεί ως συμπέρασμα από όλους όσους κατά καιρούς φιλοξενήθηκαν στη περιοχή μας.
·              Από συγκοινωνιακής πλευράς, εφόσον τέθηκε και στην επιχειρηματολογία της άλλης πλευράς, η  Κομοτηνή  διαθέτει μεγάλο και επαρκές δρομολογιακά ΚΤΕΛ, έχει πλησίον όχι ένα αλλά δύο αεροδρόμια  Αλεξ/πολης και Καβάλας,  που απέχουν αντίστοιχα μισή ώρα και τρία τέταρτα το καθένα από την Έδρα της Σχολής της Κομοτηνής, ενώ παράλληλα η Εγνατία Οδός διασχίζει όλο το Νομό.
·              Επιπρόσθετα, όχι μόνο με τη πρόσφατη, τροποποιητική απόφαση δεν εξοικονομούνται  κονδύλια από τα συνεργεία καθαρισμού, προσωπικό, κόστος λειτουργίας Σχολής αλλά αντίθετα τα συνεργεία στη Σχολή της Κομοτηνής υπάρχουν ήδη και εργάζονται κανονικά, έχουν καλυφθεί οι σχετικές δαπάνες, ενώ συνάμα είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Τ.Δ.Α Κομοτηνής διαθέτει αποθεματικά πετρελαίου και οι χώροι θερμαίνονται, ούτως ή άλλως για τις ανάγκες των υπηρετούντων και των εκπαιδευομένων.
·              Το γεγονός της τροποποίησης της διαταγής φοίτησης των νεο-προαχθέντων Αρχ/κων στις εγκαταστάσεις της Σ.Μ.Ε.Β.Ε , από τη Σχολή Αστυφυλάκων όπως είχε αρχικά οριστεί, θα δημιουργήσει σοβαρή πιθανότητα το άμεσο διάστημα, υποβολής πληθώρας αναφορών διαμαρτυρίας των μετεκπαιδευομένων Αρχ/κων, που μοιραία ιεραρχικά θα φτάσουν σε επίπεδο Αρχηγείου, επειδή θα υπόκεινται διαφορετικής μεταχείρισης αναφορικά με τη διαμονή τους, από τη μία αυτοί που θα μετακινούνται με τα υπηρεσιακά λεωφορεία στη Νάουσα και θα υφίστανται την καθημερινή ταλαιπωρία και την κούραση και από την άλλη, οι Αστυνόμοι Α΄ του ΤΕΜΕΣ που ήδη διαμένουν σε ξενοδοχεία της Βέροιας, με κόστος σε βάρος του δημοσίου.  
·              Τέλος, πέραν όλων των παραπάνω προαναφερθέντων αναλυτικά, το γνωστό μειονοτικό ζήτημα της περιοχής μας αλλά και σοβαροί λόγοι κρατικής σημασίας, που ελήφθησαν υπόψη κατά την απόφαση ίδρυσης της Σχολής στην Κομοτηνή, επιβάλλουν την επανεξέταση του θέματος και την αποκατάσταση της αδικίας.
Οι Ενώσεις μας πιστά προσηλωμένες στο καθήκον τους, υπερασπιζόμενες την αλήθεια και υπηρετώντας ιδανικά, συνεχίζουν να αγωνίζονται για την λειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων ως εκπαιδευτικό Ίδρυμα και για την ανάδειξη των κοινών μας προβλημάτων, προσδοκώντας από την Πολιτεία να πράξει το χρέος της,  με την έμπρακτη δικαίωση των απόψεών μας για το συγκεκριμένο μείζον ζήτημα.Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :